Sfaturi utile

9 sfaturi pentru achiziționarea unei saltele noi

Cu atâtea opțiuni la îndemână, achiziționarea unei noi saltele poate fi copleșitoare. Acest aspect este cu atât mai adevărat, cu cât suferiți de dureri de gât, sau de spate – o saltea potrivită, sau una nepotrivită pot face diferența între a vă petrece a doua zi, simțindu-vă bine, sau cu durere.
Deși alegerea saltelei este în cele din urmă o chestiune de preferințe personale, iată câteva sfaturi pe care să le luați în calcul:

1.Învățați despre diferența dintre materiale
Înainte de a cumpăra o saltea, familiarizați-vă cu cele mai utilizate tipuri de saltele și modul în care sunt fabricate.
– Saltelele cu arcuri – acestea folosesc spire, care adesea conferă elasticitate și un suport bun
– Saltelele din latex – în mod obișnuit sunt mai elastice și au un răspuns de revenire mai bun decât saltelele cu arcuri, fiind de asemenea și răcoroase
– Saltelele din spumă cu memorie – sunt proiectate să ia forma corpului, ceea ce poate ajuta la eliberarea presiunii.
– Saltelele hibrid – acestea adaugă spumă cu memorie, sau straturi de latex, deasupra unei saltele cu arcuri, cu scopul de a oferi o combinație între moliciune și suport
Saltelele sunt clasificate și pe baza nivelului de fermitate. În general, o saltea prea veche sau prea moale, nu va asigura suficient suport coloanei vertebrale.

2.Cereți opinia medicului dvs.
Dacă suferiți de probleme cu spatele, sau cu gâtul, consultați-vă în prealabil cu medicul dvs. și vedeți ce va recomandă acesta. Ar trebui să luați în calcul ca gâtul și coloana lombară să fie într-o poziție neutră, atunci când sunteți întins pe saltea. Deși medicii nu sunt experți în saltele, aceștia vă cunosc istoricul medical și vă pot oferi un sfat bun, din acest punct de vedere.

3.Mergeți în magazine și testați saltelele
Mergeți într-un magazin de saltele și petreceți un timp suficient pentru a le testa. Descălțați-vă și întindeți-vă pe diferite saltele, pentru cel puțin 10 minute fiecare.

4.Fiți atenți să nu vă păcăliți
În timp ce comercianții își etichetează saltelele ca fiind „ortopedice”, sau „aprobate de medici”, nu există în mod oficial o organizație medicală care să certifice saltelele în acest sens. Aceste tipuri de saltele pot avea caracteristici ortopedice, dar nicio organizație medicală nu verifică aceste pretenții.
5.Saltelele mai ferme nu sunt întotdeauna și cele mai bune

Gândiți-vă de două ori înainte să achiziționați o saltea dură. Unele cercetări arată că, cea mai bună saltea pentru dureri lombare este una de duritate medie și nu una foarte dură. Există o diferență între suport ferm și senzație de fermitate, iar dvs. aveți nevoie de un suport ferm, cu o senzație de confort.

6.Citiți recenzii scrise de către clienți adevărați
Dați mai puțină atenție la ceea ce spun companiile despre produsele lor și căutați în schimb recenziile persoanelor care au achiziționat salteaua de care sunteți interesat.

7.Luați în calcul paturile ajustabile
Dacă vi se pare că va simțiți mai confortabil într-un fotoliu, decât întins într-un pat, încercați un pat ajustabil. Această opțiune vă permite să aveți capul și genunchii ușor ridicați, iar aceasta va scădea nivelul de presiune exercitat asupra spatelui.
8.Urmăriți perioadele lungi de testare și politicile de returnare

Multe companii producătoare de saltele au o perioadă de testare, garantând returnarea gratuită a produsului, într-un anumit interval de timp, dacă nu sunteți mulțumit de acesta.

9.Verificați garanția
Înainte de a achiziționa o saltea, verificați dacă există o garanție pentru aceasta, în caz că este defectă din fabricație, sau dacă se deteriorează. Adesea, o saltea bună va avea o garanție de minimum 10 ani.